mandag 25. oktober 2010

Ukens tøybleiemamma uke 43

Navn: Ingrid Sofie
Alder: 25 år
Barn: Ett barn på 19 mnd.
Hvorfor begynte du med tøybleier? Flere grunner. Hovedargumentet var kanskje miljøhensynet, men også tanken på å pakke ungen inn i plast i to-fire år var lite fristende. I begynnelsen var også økonomi en faktor (men det var da jeg så for meg å bruke brettebleier og hjemmestrikka ull hele veien)
Hvordan stiller den andre forelderen seg til tøybleier? Veldig positiv! Vi snakket faktisk om det før vi tenkte på å få barn, så han hadde god tid til å venne seg til tanken.
Hvordan stiller omgivelsene seg til din tøybleiebruk? Positivt. Mamma bruker engangs hjemme hos seg, men hun har ikke skikkelig stellebord, og får ikke helt dreisen på bæsjbleier (uten at jeg helt skjønner hvorfor det er lettere med papir..)
Er du deltid eller heltidsbruker? Heltid (minus ferier uten vaskemuligheter)
Hvor mange bleier har dere i rotasjon? Mange. Kanskje 15 - 20 formsydde og enda flere lomme- og aie-bleier. 
Hvor ofte vasker du? Da vi hadde bæsjbleier vasket jeg annenhver dag (minst), skylte bleiene først, og fylte maskina med annen 60 vask. Nå vasker vi kanskje hver fjerde eller femte dag. 
Hvor mange bleier har du hatt på det meste? Aner ikke. 
Kjøper du brukt, nytt eller begge deler? Har kjøpt en del brukt. Spesielt i starten. Har bare kjøpt formsydde. Pulbleier blir lettere slitt, så det synes jeg er bedre å kjøpe nytt. Mens f.eks bambusbleier er bedre å kjøpe nytt fordi man må vaske de så mange ganger før de suger skikkelig. Det beste er formsydde knappebleier, det kan liksom ikke slå feil.
Har du solgt bleier? Har solgt et par bleier som ikke passet ungen min, eller som vi bare hadde for mange av. 
Hva er det beste tøybleiekjøpet du har gjort? Har ikke noe spesielt favorittkjøp egentlig, men bum genius har fungert veldig bra for oss, både de formsydde, alt i ett (og lomme), og de økologiske. Samlet er de kanskje favorittene!
Hva er favorittbleien (i bruk)? Hjemme er favoritten bum genius økologisk aie. Den er nett og fin og sitter godt på. Liker også de formsydde veldig godt. Happy heinys er også gode bleier!
På natt bruker han formsydde, bum genius eller sandy´s. 
Hva er den fineste/kuleste bleien din? Har noen fra happy heinys som er kule, en med kumønster, en med aper. Men det spiller egentlig ikke så stor rolle. Liker godt de økologiske fordi de sitter fint og er nette.
Har den andre forelderen en favoritt? Tror ikke det! 
Hvor handler du flest bleier? Bleieboden.no Har handlet det aller meste der. Er veldig fornøyd med leveringstid og service.
Hva var det siste kjøpet ditt? En masse bleier fra utlandet (kjøpt på salg), husker ikke merkene i farta, men det var en stor pakke som skal dekke behovet ut bleieperioden (håper vi)
Hvis du har barnehagebarn, hva syns barnehagen om tøybleier? De er positive! Han bruker lomme- eller aie med borrelås. De husker til og med å legge ut våtposen på plassen hans før vi henter.
Hvilken bleie drømmer du om å kjøpe akkurat nå? Drømmer ikke om bleier.
Har du tøybleierealterte hobbyer? Har strikket en del ullbukser, men ser ikke på det som en hobby.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar